صياد شيرازي، مرد حماسه هاي جاودان
وقتي شخصيت هاي ملي را شمار مي كنيم، در رديف هاي اول، نام سپهبد شهيد علي صياد شيرازي به چشم مي خورد. مردي كه خودسازي از او اسوه اي در شمار بزرگان تاريخ اين ملك ساخته است.
او در زمان حيات، تيغ اسلام و ايران بود عليه بي ديني و تجاوزگران به گونه اي كه تاريخ دفاع از ايران را هرجور كه بنويسند، ناگزير در برابر نام صياد بايد به احترام كلاه از سر برداشت يا دست راست را به همين دليل تا لبه كلاه بالا آورد.شخصيت صياد، شكل يافته از مولفه هايي بود كه او را در رديف ناميراترين افراد اين كشور قرار داد، مولفه هايي كه اگر مورد دقت و عمل قرار گيرد، باز هم مي تواند صيادها براي ايران بسازد، مخصوصا در هنگامه اي كه بيش از هميشه به «يل»هايي چون او محتاجيم و بايد كه با شخصيت شناسي او و بازشناسي توانمندي هايش، بر ابتداي صفحات زندگي جوانانمان نقش او را بنويسيم. تا به سان او پرورده شوند جوانان ايران تا فخر كند فرداي ايران به اين جوانان...
مولفه هايي چون تقوا، صداقت، شجاعت، توانمندي،توكل و ... كه هندسه معرفتي و شخصيتي او را شكل مي دهد و از او شخصيتي فراديد مي گذارد كه هركسي در او زيبايي هايي براي دوست داشتن مي بيند. براي بازشناسي صياد بايد با افراد متفاوت از اقشار گوناگون گفتگو كرد تا هركدام زاويه اي از شخصيت او را بازشناسانند تا پس از در كنار هم چيدن آن سخنان، چهره سپهدار ارتش اسلام و اميرلشكر ايران را بشناسيم.
شجاعت، خلوص و تواضع، مثلث رفتاري صياد است كه از او نزد حضرت آيت ا... مكارم شيرازي، مردي دوست داشتني مي سازد و من خود نيز، در نگاهش شجاعت را خوانده ام و خلوصش را نيز در «رب ادخلني مدخل صدق واخرجني مخرج صدق» كه ورد كلامش بود يافته ام، مخصوصا هنگامي كه در قنوت نمازش با همه خلوص خدايش را مي خواند و من مي توانستم عطر حضور ملايك كه به تماشايش آمده بودند را استشمام كنم. تواضع و فروتني امير مقتدر ارتش را هم پس از همان نمازها مي شد ديد كه با مردم، از هر طبقه كه بودند فروتنانه به گفت و شنيد مي پرداخت. براي نظامي ها، چنان كه سرلشكر شهبازي مي گويد، قاطعيت، انضباط، دانش حرفه اي، تصميم گيري به موقع و قانون گرايي، صياد را در چشم ها بزرگ مي كرد و براي ما بسيجي ها، آرامش صياد در اوج بحران ها، در چشم ها مي نشست كه از او مردي شبيه معجزه ساخته بود. خيلي ها، در چهره اين مرد، چراغ شهادت را روشن مي ديدند و نگران اين بودند كه طرحي شوم، طراح هوشمند و مومن عمليات هاي بزرگ را از ملت نجيب ايران بگيرد، چه خوب مي دانستند، كينه اي كه منافقان و دشمنان ملت از «حماسي ترين مرد» داشتند آنها را به هر جنايتي وا مي داشت و سرانجام هم «كينه مرصايه» منافقان، چونان «كينه هاي بدريه»، سرباز كرد و سرباز همنام مولاعلي را ناجوانمردانه به خون كشيد چنان كه حضرت آيت ا... فاضل لنكراني به تاكيد مي گفتند اين شهادت كه «به تمام معنا شهادت در راه اسلام و انقلاب بود» يك روز تاريخي را در تقويم ايران به خط خون بنويسد تا نقش آفرين تاريخي وحدت ارتش و سپاه و فرمانده هوشمند عمليات هاي دفاع مقدس در ادامه ياران شهيدش به آسمان پركشد و راه را باز نشان دهد كه اگر آه آدمي از جنس نياز باشد، در باغ شهادت باز هم باز است. تا «بنده برگزيده خدا» به گواه رهبر فرزانه انقلاب به خدا بپيوندد و در مراسم تشييع پيكر پاك اين امير خراساني ارتش توحيد، حماسه اي ملي رقم خورد كه همه از هر گروه و گرايش، با افتخار شانه به زير تابوتش بگذارند كه صياد افتخار ايران بود و هست هنوز، تا تاريخ، حماسه دفاع مقدس را به ياد دارد.
(ص-۴)